حلويات رمضان
دلع البنات :: الفئة الأولى :: المنتدى الأول :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
حلويات رمضان
طريقة عمل القطايف المسكرة
الكمية تكفي: 5 أشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 15 دقيقة
المقادير: 1/2 كيلو قطايف أي حجم.
مكسرات (جوز هند + زبيب+ سوداني او بندق او لوز مجروشين)
زيت للقلي.
شربات تقيل بارد (2 كوب سكر+ 1 كوب ماء+ عصير نصف ليمونة)
التحضير: تحشى القطايف وذلك بوضع الواحدة منها على راحة اليد ووضع حشوة المكسرات في منتصفها وغلق الجوانب على بعضها جيدا مع الضغط باصابع اليد لتكون محكمة الغلق ويصبح شكلها نصف دائرة.
الطبخ: يسخن الزيت ثم ترص وحدات القطايف ثم تهدأ النار لمدة 5 دقائق ثم ترفع النار مرة اخري لثواني ثم تقلب القطايف على الجهة الاخرى ثم تهدأ النار لفترة ثم ترفع النار..
وذلك لتكون مقرمشة .
اما اذا اردتيها طرية فلا تقللي النار بل اجعليها عالية.
فور خروجها من الزيت بعد احمرارها توضع القطايف في الشربات البارد لثواني ثم ترفع منه وتوضع في مصفاة لتصفي الشربات الزايد
-----------------------------------------------
كنافة بالقشطة
المقادير:
كليو كنافة
علبيتين قشطه
227 جرام زبدة
2 فنجان سكر
2 فنجان ماء
مكسرات مطحوته,اختيارية
الطريقة:
قطعي الكنافة قطع صغيرة
ضعي الزبدة على نارهادئة واتركيها حتي تسيح
ضعي الزبدة على ا لكنافة وقلبي جيدأ
ضعي نصف مقدارالكنافة في صينية واضغطي عليها جيدأ
ضعيها في الفرن حتي تصبح ذهبية اللون
في هذه الاثناء حري القشطة وضعيها في أناء
أضيفي أليها ملعقتين من الماءالبارد
معلقة من المكسرات المفرومة جيدأ(المكسرات حسب الذوق)
تخلط جيدأ
تخرج الكنافة من الفرن
نضع عليها القشطة المجهزه
تأكيدي من تغطيتها كاملا بعيدأ عن الحوا
أبدائي بوضع الطبقه الثانية من الكنافة
تأكيدي ان الوجه مغطى كاملآ وجيدأبا الكنافة
عيدها مره أخرى الى الفرن حتي يصبح لونها ذهبي
خرجي الكنافة من الفرن عند تلونها باللون الذهبي------------------------------------------------
جلاش عش العصفور
المقادير
باكيت جلاش وانا استعملت بليمز واحرصى انه يكون طازه
نص كوب زيت
نص كوب سمن او زبده سايحه
شيره
نفتح الجلاش ويفرد ويقطع بالتساوى على 4 قطع ويرص فوق بعض ونغطيه بفوطه علشان لو تعرض للهواء بينشف
ونضع السمن على الزيت ويكون سايح وناخذ ورقه ونرشها بالفرشاه رشه خفيفه من السمن على الزيت ونطبق طرف الورقه ونجيب اى عصايه عندك ونلف عليها ورقه الجلاش كما فى الشكل انا استهملت عصايه بتاعه لعبه من العاب البنات ممكن تشوفى اى عصايه فى البيت عندك تكون مناسبه
وبعدين نكشكش الجلاش على العصايه
وبعدين نسحب العصايه من الجلاش ويلف شكل دائره
وترص فى صاج مدهون زيت وبعد ما نخلص الكميه كلها ندهن الوجه بالسمن مع الزيت
ويدخل فرن على درجه حراره 160 واو ما يحمر يخرج يسقى بالشيره البارده
ودى الشكل النهائى
-------------------------
منقول
الكمية تكفي: 5 أشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 15 دقيقة
المقادير: 1/2 كيلو قطايف أي حجم.
مكسرات (جوز هند + زبيب+ سوداني او بندق او لوز مجروشين)
زيت للقلي.
شربات تقيل بارد (2 كوب سكر+ 1 كوب ماء+ عصير نصف ليمونة)
التحضير: تحشى القطايف وذلك بوضع الواحدة منها على راحة اليد ووضع حشوة المكسرات في منتصفها وغلق الجوانب على بعضها جيدا مع الضغط باصابع اليد لتكون محكمة الغلق ويصبح شكلها نصف دائرة.
الطبخ: يسخن الزيت ثم ترص وحدات القطايف ثم تهدأ النار لمدة 5 دقائق ثم ترفع النار مرة اخري لثواني ثم تقلب القطايف على الجهة الاخرى ثم تهدأ النار لفترة ثم ترفع النار..
وذلك لتكون مقرمشة .
اما اذا اردتيها طرية فلا تقللي النار بل اجعليها عالية.
فور خروجها من الزيت بعد احمرارها توضع القطايف في الشربات البارد لثواني ثم ترفع منه وتوضع في مصفاة لتصفي الشربات الزايد
-----------------------------------------------
كنافة بالقشطة
المقادير:
كليو كنافة
علبيتين قشطه
227 جرام زبدة
2 فنجان سكر
2 فنجان ماء
مكسرات مطحوته,اختيارية
الطريقة:
قطعي الكنافة قطع صغيرة
ضعي الزبدة على نارهادئة واتركيها حتي تسيح
ضعي الزبدة على ا لكنافة وقلبي جيدأ
ضعي نصف مقدارالكنافة في صينية واضغطي عليها جيدأ
ضعيها في الفرن حتي تصبح ذهبية اللون
في هذه الاثناء حري القشطة وضعيها في أناء
أضيفي أليها ملعقتين من الماءالبارد
معلقة من المكسرات المفرومة جيدأ(المكسرات حسب الذوق)
تخلط جيدأ
تخرج الكنافة من الفرن
نضع عليها القشطة المجهزه
تأكيدي من تغطيتها كاملا بعيدأ عن الحوا
أبدائي بوضع الطبقه الثانية من الكنافة
تأكيدي ان الوجه مغطى كاملآ وجيدأبا الكنافة
عيدها مره أخرى الى الفرن حتي يصبح لونها ذهبي
خرجي الكنافة من الفرن عند تلونها باللون الذهبي------------------------------------------------
جلاش عش العصفور
المقادير
باكيت جلاش وانا استعملت بليمز واحرصى انه يكون طازه
نص كوب زيت
نص كوب سمن او زبده سايحه
شيره
نفتح الجلاش ويفرد ويقطع بالتساوى على 4 قطع ويرص فوق بعض ونغطيه بفوطه علشان لو تعرض للهواء بينشف
ونضع السمن على الزيت ويكون سايح وناخذ ورقه ونرشها بالفرشاه رشه خفيفه من السمن على الزيت ونطبق طرف الورقه ونجيب اى عصايه عندك ونلف عليها ورقه الجلاش كما فى الشكل انا استهملت عصايه بتاعه لعبه من العاب البنات ممكن تشوفى اى عصايه فى البيت عندك تكون مناسبه
وبعدين نكشكش الجلاش على العصايه
وبعدين نسحب العصايه من الجلاش ويلف شكل دائره
وترص فى صاج مدهون زيت وبعد ما نخلص الكميه كلها ندهن الوجه بالسمن مع الزيت
ويدخل فرن على درجه حراره 160 واو ما يحمر يخرج يسقى بالشيره البارده
ودى الشكل النهائى
-------------------------
منقول
دلع البنات :: الفئة الأولى :: المنتدى الأول :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى