طريقه تورته الشكولا
2 مشترك
دلع البنات :: الفئة الأولى :: المنتدى الأول :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
طريقه تورته الشكولا
تورتة الشكولاتة بالفراولةالمزيج الأمثل
لإمتزاج للنكهات
تمتاز الفراولة بأنها مصدر مهم لفيتامين سى و تحتوى على الألياف كما انها الفاكهة الوحيدة التى تحوى بذورا بالسطح الخارجى للثمرة
الفراولة ايضا منخفضة السعرات الحرارية
المكوناتالكيكة
6 بيضات
كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة
كوب دقيق
3 معالق مائدة كاكاو
م معلقة مائدة نشا
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
رشة ملح
فانيلياا
طريقه الكيكةانخلى الدقيق و النشا و الكاكاو و البيكينج باودر و الملح
سخنى الفرن فى هذه الأثناء
اضربى البيض مع السكر كويس لغاية مايكون الخليط متماسك و هش
و بعدين اضيفى الفانيليا
برفق اخلطى خليط المواد الجافة مع خليك السكر و البيض بدون ماتخرجى الهوا من البيض
صبى الخليط فى قالب مدهون زبدة كويس و مرشوش بالدقيق
و اخبزيها لمدة 30-35 دقيقة
بعد النضج طلعيها على رف سلك و خليها تبرد خالص
ملحوظة
بامكانك ان تقسمى خليطة الكيك لقسمين و تعملى قسم بالكاكاو قسم بدون كاكاو و تخبزيهم فى صنيتين عشان الشكل النهائى عند تقطيع التورتة يكون طبقات بالتبادل
ابيض و بنى
الحشوة
400 مللى كريمة خفق
3 معالق سكر بودرة
200 جرام فراولة مقطعة مع الإحتفاظ ببعضا لتجميل وجه التورتة
الطريقة
اخفقى الكريمة مع السكر
شيلى كام معلقة كريمة عشان تحطيها فى كيس الحلويات اللى حاتزينى بيها
قلبى الفراولة المعطعة صغير مع الكريمة
ملحوظة
لا تقومى بهذه الخطوة مبكرا لأن الفراولة ممكن تعمل سائل مع السكر و تخيلى الكريمة سايلة اوى
لإمتزاج للنكهات
تمتاز الفراولة بأنها مصدر مهم لفيتامين سى و تحتوى على الألياف كما انها الفاكهة الوحيدة التى تحوى بذورا بالسطح الخارجى للثمرة
الفراولة ايضا منخفضة السعرات الحرارية
المكوناتالكيكة
6 بيضات
كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة
كوب دقيق
3 معالق مائدة كاكاو
م معلقة مائدة نشا
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
رشة ملح
فانيلياا
طريقه الكيكةانخلى الدقيق و النشا و الكاكاو و البيكينج باودر و الملح
سخنى الفرن فى هذه الأثناء
اضربى البيض مع السكر كويس لغاية مايكون الخليط متماسك و هش
و بعدين اضيفى الفانيليا
برفق اخلطى خليط المواد الجافة مع خليك السكر و البيض بدون ماتخرجى الهوا من البيض
صبى الخليط فى قالب مدهون زبدة كويس و مرشوش بالدقيق
و اخبزيها لمدة 30-35 دقيقة
بعد النضج طلعيها على رف سلك و خليها تبرد خالص
ملحوظة
بامكانك ان تقسمى خليطة الكيك لقسمين و تعملى قسم بالكاكاو قسم بدون كاكاو و تخبزيهم فى صنيتين عشان الشكل النهائى عند تقطيع التورتة يكون طبقات بالتبادل
ابيض و بنى
الحشوة
400 مللى كريمة خفق
3 معالق سكر بودرة
200 جرام فراولة مقطعة مع الإحتفاظ ببعضا لتجميل وجه التورتة
الطريقة
اخفقى الكريمة مع السكر
شيلى كام معلقة كريمة عشان تحطيها فى كيس الحلويات اللى حاتزينى بيها
قلبى الفراولة المعطعة صغير مع الكريمة
ملحوظة
لا تقومى بهذه الخطوة مبكرا لأن الفراولة ممكن تعمل سائل مع السكر و تخيلى الكريمة سايلة اوى
وبالهنا والشفا
soso love- عدد الرسائل : 7
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبة
تاريخ التسجيل : 29/06/2009
دلع البنات :: الفئة الأولى :: المنتدى الأول :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى